3 כללים מנחים לפני שבוחרים עו"ד תביעות סיעוד

למרבה הצער, במהלך חייהם לא מעט אנשים נזקקים לצרכים סיעודיים. כאשר נגרמת נכות אשר פוגעת באופן אקוטי בתפקוד התקין (פיזי או קוגניטיבי) יש צורך בטיפול סיעודי מקיף בעלות גבוהה.

חברות הביטוח, שאמורות לספק את המימון לטיפולים סיעודיים, מערימות לא פעם קשיים על המטופלים, ולכן כדאי להיעזר בעורך דין תביעות סיעוד לסיוע במיצוי הזכויות.

במאמר הבא נציג 3 כללים מנחים לבחירת עו"ד מסוג זה.

 

לא כל עורך דין הוא עורך דין תביעות סיעוד

זה אמנם נשמע כמו כלל טריוויאלי אבל חשוב להנכיח אותו – לא כל עורך דין הוא האדם המתאים לטפל בתביעות סיעוד. עולם המשפטים הא עולם רחב ומסועף ולכל עורך דין ההתמחות הספציפית שלו. כאשר בוחרים גורם משפטי מסייע חשוב לוודא שזוהי התמחותו ושיש לו ניסיון מספק בתחום.

עורך דין תביעות סיעוד צריך להכיר את המושגים הרלוונטיים, את הפסיקות הקודמות בנושא ואת התקנות השונות שפורסמו בהקשר הסיעודי.
רשת האינטרנט מלאה בעורכי דין מוכשרים העוסקים בתחום, לצד המלצות פחות טובות.

אם ברצונכם "ליפול על בטוח", מומלץ לחפש את עו"ד תביעות סיעוד שי סולטן, מומחה מקצועי לדיני ביטוח ולדיני נזיקין.

 

דרישות התפקיד: היכרות עם השטח

תביעות סיעוד הן תביעות מיצוי זכויות. מטרתן להוציא את המקסימום מחברות הביטוח השונות – המוסד לביטוח לאומי בראשן, ולאחריו חברות הביטוח הפרטיות. מצידן, חברות הביטוח אינן ששות לפזר כספים על המבוטחים ולא פעם מערימות קשיים בירוקרטיים מסוגים שונים על מנת לעכב ולפגוע בסל הזכויות של הלקוחות הזקוקים לטיפול סיעודי.
כאשר בוחרים עו"ד תביעות סיעוד חייבים לבחור בגורם שיודע דבר או שניים על שיטות הפעולה של חברות הביטוח.

היכרות עם האסטרטגיות של הגופים הגדולים מאפשרת לפעול מולם ביעילות ועם סיכויי הצלחה גדולים יותר. כל הרצון הטוב לא משנה אם עורך הדין אינו בקי בנבכי הבירוקרטיה של חברות הביטוח. רצוי להתרשם בפגישת הייעוץ (או אפילו לפני) מניסיונו של עורך הדין בתחום ורמת ההבנה שלו במנגנונים של חברות הביטוח.

 

אין תחליף לקשר אנושי

נוסף על ניסיון ומומחיות, גם אנושיות היא פקטור משמעותי מאוד כאשר בוחרים עורך דין תביעות סיעוד. אמרה זו נכונה על רוב עורכי הדין, אבל ביתר שאת בתחום רגיש כמו סיעוד אשר באופן טבעי מערב חשיפה רפואית אישית גדולה וכן פגיעות מסוימת של הצד הפונה לעורך הדין, אשר נזקק לטיפול סיעודי.

מומלץ לנצל את פגישת הייעוץ הראשונית (על פי הנוהג לרוב היא חינמית) בשביל לבחון את טיב האנושיות של עורך הדין ואת הסיכוי לקשר מוצלח בין הצדדים.

עורך הדין חייב לגלות הקשבה ומעורבות כלפי הלקוח וכמובן לנהוג באחריות – לשקף את המצב לאשורו ולנסות להוציא את המיטב מתביעת הסיעוד.

כמו כן רצוי לוודא גם ששכר הטרחה הנגבה מצד העו"ד הוא אכן הוגן ומתואם עם המקובל בענף.