לא מעט אנשים בוחרים לנהל חיי זוגיות כ"ידועים בציבור" מבלי להינשא אחד לשני דרך הרבנות או בכל דרך אחרת. מדובר בבני זוג שעבורם זהו פרק א' או ב' של חיי הזוגיות. חיי זוגיות אלו כוללים השלכות שונות מבחינה משפטית ולא כולם מודעים אליהן. במדריך הנוכחי בחרנו להתמקד בזכויות שיש לידועים בציבור בירושה. כך שאם אתם ידועים בציבור, אנחנו ממליצים לכם לקרוא את השורות הבאת בעיון רב.
-
הזכות לרשת את בן או בת הזוג
זוגות ידועים בציבור יכולים לרשת את בן או את בת הזוג ממש כמו זוג נשוי. זאת אומרת, יש לכם זכות זהה לזו שיש לזוגות נשואים. ראוי לציין כי הזכות הזו מגיעה לכם אם אין איזושהי הוראה אחרת שמופיעה בצוואה. כלומר, אם בן הזוג נפטר וכתב במפורש שהוא אינו מעוניין להעניק את הירושה לבת זוגו, משמעות הדבר היא שבת הזוג לא תוכל לקבל את הירושה. במידה ואחד מבני הזוג נפטר והוא לא כתב את הירושה, בן או בת הזוג שנותרו בחיים יכולים לרשת את מחצית הרכוש. כלומר, גם כאן הזכות היא זהה לזו של זוגות נשואים. חוק הירושה קובע כי אלו התנאים לקבלת ירושה של ידועים בציבור:
- מדובר בבני זוג איש ואישה
- אלו בני זוג שחיים חיי משפחה
- אלו בני זוג שחיים במשק בית משותף
- אלו בני זוג שלא נשואים אחד לשני
- בעת הפטירה של אחד מבני הזוג, אף אחד בין השניים לא היה נשוי לאחר
-
הזכות להגיש תביעה לפסק דין הצהרתי
אם אין לבני הזוג הסכם ממון ויש לאחד מהשניים צוואה, לידוע או הידועה בציבור יש את הזכות להגיש תביעה לפסק דין הצהרתי ולבקש לקבל את מחצית הרכוש המשותף. אם אתם רוצים לשמוע פרטים אודות זכות זו, אנו מזמינים אתכם ליצור קשר בעל מקצוע שבקיא בתחום כדי לקבל מידע ירושות וצוואות באופן המקיף ביותר.
-
ידועה בציבור זכאית לקבלת מזונות מהעיזבון
בדומה לאישה נשואה כדת וכדין, גם אישה שמוגדרת כידועה בציבור יכולה לקבל מזונות מהעיזבון. ראוי לציין כי אין אפשרות לשלול ממנה את הזכות הזאת באמצעות הסכם כלשהו. אנו מאמינים כי זוהי זכות חשובה מאוד שכל אישה צריכה להכיר ולכן ציינו אותה במדריך הנוכחי.
חשוב שידועים בציבור יפנו אל עורך דין מוסמך בכל הנוגע לירושה
רגע לפני סיום, חשוב לנו לציין בפניכם המלצה חשובה ביותר. אנו ממליצים לגשת אל עורך דין שבקיא בתחום הירושה, כדי שתוכלו לבדוק לעומק את הזכויות שלכם ולהיות בטוחים שאתם זכאים לרשת אחת את השני (אם זה רצונכם כמובן). אל תחכו לרגע האחרון ותעשו כל שביכולתכם כדי להגיע אל עורך דין בהקדם האפשרי, כך תוכלו להבטיח אחד לשני את הירושה.