תחום דיני העבודה הוא תחום משפטי העוסק בהסדרת יחסים בין עובדים ומעסיקים. כדי להכיר קצת יותר לעומק את תחום דיני העבודה, נציג בפניכם 4 סוגי תביעות שנפוצות במסגרתו
תביעה על הלנת שכר
תביעה על הלנת שכר היא אחת התביעות הנפוצות ביותר בתחום דיני העבודה. מדובר ב על מצב בו המעסיק לא מעביר את השכר המגיע לעובד, את כולו או חלקו. תהיו מופתעים לשמוע שמצב זה קורה לא אחת ביחסים בין עובדים למעסיקים בישראל, ולא רק בעבודות קטנות ומזדמנות.
פעמים רבות הלנת שכר שיטתית נעשית על ידי חישוב לא נכון של שעות העבודה, בטעות או בכוונה. פעמים אחרות מעסיקים יכולים פשוט להיעלם לעובדים לאחר שסיימו את עבודתם. יתכן כמובן מצב בו מעסיק פשוט את הרגל ולא יכול לשלם לעובד – במקרים כאלה על העובד להצטרף לתביעה של כלל הנושים.
הלנת שכר היא מצב קשה בו עובד אינו מקבל שכר תמורת עבודה שביצע, מה שעלול להכניס עובדים לחובות ולמצבים בעייתיים. אם אתם נמצאים במצב דומה, כדאי שתתייעצו עם עו"ד דיני עבודה כדוגמת עורך דין דיני עבודה שי קמרי.
תביעה בגין אי תשלום פיצויי פיטורים
נושא הלנת פיצויי פיטורים הוא נושא שחוזר פעמים רבות בדיני העבודה. ישנם מעסיקים רבים שלא משלמים את פיצויי הפיטורים כדין. לכל עובד שעבד כשנה במקום עבודה ופוטר, מגיעים כדין פיצויי פיטורים מהמעסיק. במקרים שהפיטורים מתבצעים בסמוך למועד השנה לתחילת העבודה, בשביל להימנע ממתן פיצויי פיטורים, העובד יהיה זכאי גם כן לפיצויים מהמעסיק. בנוסף, ישנם מקרים בהם גם עם העובד התפטר הוא זכאי לפיצויים, לדוגמה במקרה של התפטרות על רקע הרעת תנאים שיכולה להיחשב כפיטורים לכל דבר.
תביעה בגין אי תשלום פנסיית חובה
החוק בישראל מחייב כל מעסיק להפריש פנסיית חובה לעובד. החובה הזאת קיימת בלי קשר לרצונו של העובד, כלומר היא חובה של המעסיק גם אם העובד מצהיר שהוא אינו רוצה את הפרשת הפנסיה. להפרשת הפנסיה יש חשיבות גבוהה לעתיד שלכם, אבל יש לה גם השלכות מיידיות. במקרה של אי תשלום פנסיית חובה, חברת הביטוח יכולה לבטל את הביטוח בגין אובדן כושר עבודה. במקרים שהמעסיק לא מפריש כחוק את הפנסיה, ניתן לפנות אליו במכתב רשמי בעזרת עורך דין לדיני עבודה, ואם פעולה זאת לא עוזרת ניתן לתבוע אותו.
תביעה בגין פיטורי אישה בהריון
החוק בישראל אוסר על פיטורי אישה בהריון אלא בהיתר מיוחד מטעם משרד הכלכלה. היתר זה יכול להינתן אם יש עילה משמעותית לפיטורים, ובעיקר כאשר אין בינם לבין ההיריון שום קשר. מעסיקים רבים לא מעוניינים בעובדות בהריון אבל לשמחתנו החוק מגן על נשים בהריון. אם מעסיק עבר על החוק, ניתן לתבוע ממנו פיצויים משמעותיים.
סיכום
סקרנו ארבע תביעות אפשריות מתוך תחום דיני העבודה. זהו תחום רחב וישנם נושאים נוספים ביחסים בין עובדים ומעבידים. אם נתקלתם בעוול, הלנת שכר, פיטורים שלא כדין ועוד, כדאי שתדעו את זכויותיכם ותפנו לעורך דין לדיני עבודה.