4 טעויות שכדאי להימנע מהן בוועדה רפואית של ביטוח לאומי

במידה ואתם או אחד מקרוביכם זומנתם לעמוד בפניי וועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי כדאי לקרוא היטב מה התהליך ואיך להתכונן אליו בצורה טובה.

כן, וועדה רפואית היא דבר מייגע שלעתים דורש להמציא המון מסמכים, לעבור בין רופאים ובעיקר לעמוד בבחינה אל מול אנשים זרים שיקבעו האם אתם זקוקים לסיוע או לא.

במאמר זה נלמד מהן הטעויות הנפוצות שעושים בדרך אל הוועדה הרפואית ואיך להימנע מהן.

 

מהי וועדה רפואית?

הוועדה הרפואית היא וועדה מטעם המוסד לביטוח לאומי הבוחנת אתת מצבו של התובע בדבר בקשתו לסיוע או קצבה. בעקבות אותו הוועדה עשויות להיקבע לתובע אחוזי נכות שיאפשרו לו לקבל זכויות שונות, בין אן קצבה קבועה או זמנית, פיצויים וכו'. ההליך כולל המצאת מסמכים וחוות דעת רפואיות שונות בהתאם למצב התובע, הכנת כתב תביעה ולבסוף הגעה לוועדה ועמידה אל מול רופא מומחה או כמה אשר ייבחנו אותך בוועדה הרפואית.

 

טעות ראשונה

רוב האנשים בטוחים כי אותם מסמכים רפואיים שיש להם המעידים על מצבם יכולים להיות הדבר היחיד שעליו הם יסתמכו, אך לא נכון הדבר. כדאי ומומלץ להיעזר באיש מקצוע כמו עורך דין ביטוח לאומי לקבל הסבר מלא ומופרט על איך להתנהל נכון אל מול הוועדה ואילו מסמכים חשוב להמציא בכדי שיחזקו את טענות התובע.

 

טעות שנייה

טעות נוספת היא סיפורי אינפורמציה שאינה רלוונטית ולעתים יכולה אף לפגוע בכם, מה הכוונה? כאשר עולים אל מול הוועדה הרפואית יש זמן מוקצב וקצר ועליכם לדבר באופן קצר וענייני. עליכם להציג את הדברים בצורה בהירה וברורה תחת מגבלת הזמן שיש לכם ובה להציג את עיקרי הדברים עם רצף ברור ומסודר של טענותיכם. ניתן לרשום על דך את הדברים החשובים שיכולים לעזור לכם לפרט את מצבכם באופן הטוב ביותר שיוכל לסייע לכם לקבל את הסיוע המגיע לכם.

 

טעות שלישי

ישנם אנשים החושבים כי הוועדה הרפואית היא וועדה שניתן לזלזל בה או להמעיט בערכה כיוון שיש אפשרות לערער בגין החלטותיה. חשוב לזכור כי אומנם יש אפשרות לערער על החלטת וועדה רפואית אך אין הדבר אומר כי תקבלו הזדמנות שנייה או יכולת לשפר את מה שהכשיל אתכם לפני. כאשר אתם עומדים אל מול הוועדה הרפואית התכוננו מראש. הדרך הטובה ביותר שיש לחברי הוועדה ללמוד על מצבכם היא דרך מה שאתם מספרים ולכן חשוב מאוד לתת פרטים חיוניים ולתאר בצורה מדויקת את מגבלותיכם.

 

טעות רביעית

תובעים רבים חושבים כי אם יפריזו בתיאור מצבם או יגזימו ויעמידו פנים הם יוכלו לעבור את הוועדה הרפואית בקלות ואף לקבל יותר אחוזים. טעות בידם כאשר עומדים אל מול רופאים מומחים בוועדה הרפואית יש להם היכולת לזהות מתחזים ולעתים דווקא בשל חוסר המוסריות הזה נדחות תביעות.

איש קורא