בדיקת שכרות – עצרו אותך לבדיקה, כיצד תפעל?

בדיקת שכרות עשויה להיות סיטואציה מלחיצה – בייחוד עבור נהג שיודע כי הוא נוהג לאחר ששתה אלכוהול, גם אם מדובר בכמות קטנה.

נהג שכזה יודע שהוא עובר על איסור כלשהו, וייתכן שהתגובה שלו תעורר עוד יותר את חשדו של השוטר.

כיצד מומלץ לפעול כאשר עצרו אתכם לבדיקת שכרות?

 

בדיקות שכרות נפוצות

בדיקת ינשוף

בדיקה זו היא המהירה והנפוצה ביותר מבין בדיקות השכרות. היא מתבצעת דרך נשיפה לתוך המכשיר, ותוך מספר שניות מתקבלת רמת האלכוהול בדמו של הנהג – וכך ניתן לראות האם יש חריגה משמעותית מרמת האלכוהול המותרת בדם.

 

הליכה בקו ישר

במידה ובדיקת הינשוף הראתה רמת אלכוהול גבוהה בדם, השוטר יוכל לתייג את הנהג אוטומטית ככזה שנוהג בשכרות, או לחילופין לבקש ממנו לצאת מהאוטו וללכת בקו ישר.

במידה והנהג לא מצליח ללכת בקו ישר לאורך זמן, זוהי הוכחה מכרעת עבור השוטר לכך שמדובר בנהג שיכור.

 

בדיקת דם או שתן

בדיקות אלו הן פחות נפוצות מהאחרות, אך השוטר יכול לדרוש מהנהג שחשוד כשיכור לבצע אותן.

 

שיתוף פעולה עם השוטר – מרכיב חשוב

יש לדעת כי לנהג יש זכות לסרב להיבדק בבדיקות השכרות – אך פעולה זו אינה מומלצת. לפי פקודת התעבורה, מי שמסרב להיבדק בבדיקת שכרות – ייחשב אוטומטית כאדם שנהג בשכרות. במידה והמקרה מגיע להליך משפטי בפני בית משפט, הסירוב לעבור בדיקת שכרות יעמוד לרעתו של הנהג ויחזק את התחושה שהוא אשם.

מסיבה זו, מומלץ להיענות לדרישותיו של השוטר שעצר אתכם, ולבצע בדיקת שכרות. ייתכן כי בזמן בדיקת השכרות, רמת האלכוהול בדמכם לא תהיה חריגה בצורה משמעותית מהרמה המותרת – בהתחשב בזמן שעבר מאז ששתיתם או אם שתיתם רק כמות קטנה.

 

ייעוץ משפטי במקרה שנתפסתם נוהגים בשכרות

במידה ונתפסתם נוהגים בשכרות, מומלץ לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין שמתמחה בדיני תעבורה, ובפרט בנושא נהיגה בשכרות. העונש על נהיגה בשכרות נע בין שלילת הרישיון (כאשר תקופת השלילה משתנה בהתאם לחומרת המעשה ולמידת הנזק שנגרם) וקנס כספי, ועד למספר שנות מאסר בכלא (במידה וכתוצאה מהנהיגה בשכרות נגרמה תאונת דרכים קטלנית).

עורך הדין יסייע לכם בצמצום הפגיעה בכם עד כמה שניתן, וישתמש בניסיון שלו במקרים דומים על מנת לייצג אתכם בפני הערכאות במשפטיות בצורה המקצועיות ביותר, שמותאמת לסיטואציה בה אתם נמצאים.

לסיום, נבקש לייעץ לכם בחום להימנע מנהיגה לאחר ששתיתם אלכוהול. כנראה שזו עצה שמובנת מאליה, אך עקב המקרים הרבים בהם נעצרים נהגים שנוהגים בהיותם שתויים – נחזור עליה שנית. אם אתם יודעים שאתם הולכים לאירוע כלשהו בו תשתו אלכוהול, תמנו נהג תורן שלא ישתה, או לחילופין תחכו מספיק זמן עד שהשפעת האלכוהול תפוג – כדי שתוכלו לעלות על ההגה בבטחה ולחזור הביתה בשלום.

 

איש משפט